Osnove programiranja u programskom jeziku C

C je proceduralni programski jezik namenjen za kreiranje operativnih sistema i desktop aplikacija. Koristi se u gotovo svim računarskim sistemima i imao je ogroman uticaj na razvoj mnogih drugih programskih jezika. Učenjem C jezika stičete esencijalna znanja iz oblasti programiranja i razumevanja kako kompjuterski programi rade.

Ukoliko ranije niste programirali  C je odličan programski jezik za početak. S obzirom da je stvoren pre više od 40 godina, i dalje se uveliko koristi i obično se nalazi u top 5 ili 10 najpopularnijih i najšire korišćenih programskih jezika u svetu. Po završetku ovog kursa razumećete osnove programskog jezika C i moći ćete da aplicirate za poslove programera.

Razumećete promenljive i različite tipove podataka, moći ćete koristiti funkcije i nizove, naučićete koncept pokazivača, kontrolu toka programa (grananja i iteracije).

Ako ste prethodno koristili programski jezik C, onda će ovaj kurs poboljšati vaše razumevanje ovog jezika. Ako ga nikada niste koristili, videćete da vam to može pomoći da postanete efikasan C programer.

Na ovoj obuci detalji su ključni. Naučićete kako napisati visokokvalitetni kod i postaćete odlični u reševanju problema. Ovaj kurs ne predstavlja samo način kodiranja na programskom jeziku C, već uključuje i sve detalje o tome „zašto“ radite ono što radite. Na kraju ovog kursa u potpunosti ćete razumeti koncepte programskog jezika C.